Aage Johnsen eller bedre kendt som Aage gartner. Som barn besøgte mine forældre og jeg Aage nede i Givskud i hans pæne og velholdte planteskole og lidt skumle skur, som var forretningskontoret. Aage var en person som indgød en hvis form for respekt, og med muligheden for at blive slået ihjel med en rive og begravet med det samme mellem tujaer og have fuksiaer, hvis man stjal af hans mirabeller eller bare kom til at træde uden for stierne i hans lille gartneri.

Aage levede og åndede for hans lille fristed og nød at her var det ham, som havde magten der. Nogle dage kunne man handle med ham, andre ikke. En dag jeg var dernede, kom en af de lokale, som fik den besked at i dag handlede han ikke med missionsfolk. Kunden protesterede men blev afvist med den besked at hans svigerfar var præst og derfor måtte han også være missionsmand. Min far var en gang nede for at handle med Aage og blev sendt hjem med en besked om at han ikke havde det mindst forstand på planter, men han kunne sende Bodil - altså min mor. Hvis man havde lyst til at købe en busk kunne man få den besked, at det havde man ikke råd til.

Aage var på mange måder en særling, men når man lærte ham at kende og accepterede ham som han var, og han accepterede dig, gav han villigt ud af den erfaring han var så god til. 

Aage var god til georginer, selv på hans gamle dage kunne han holde styr på sorter og sætte dem i sirlige rækker i hans lille planteskole. Når foråret kom kunne man se ham køre trillebøren den lille kilometer fra hjemmet og ned til hans lille gartneri med alle de knolde, som blev opbevaret i hans kælder under køkkengulvet og den modsatte vej når frosten havde sveget toppene ned. Det var mange trillebøre, der skulle flyttes hver gang.  Et malerisk billede som viste årets gang i vores lille landsby Givskud.  Jeg besøgte ham jævnlig og fik også sorter som jeg stadig har. Bland andet "Jenny" en lyserød pompon, der nok har et smart og moderne navn, men kun kommer til at hedde "Jenny" hos os. En anden er "den lille sorte fra  Aage" en helt mørk dekoration, som minder meget om Arabien night.

Aage var glad for hans blomster og han nåede at få 5 minutters berømmelse i Søren Ryges udsendelser, hvor han også fik sagt til Søren, at han ikke havde det mindste forstand på blomster. Men vi skal takke Aage for at der blev sagt georginer på dansk fjernsyn - og så lige i den bedste sende tid.

Da Aage døde arvede jeg en del af hans knolde, og blev spurgt om jeg så ville køre ned gennem byen med trillebøren for på denne måde at gøre folk opmærksomme på årstidernes skiften, dette har jeg dog undladt.